Tips & tricks

Een koffiemachine is in elk bedrijf onmisbaar. Niet alleen uw werknemers, ook uw klanten zullen die ten sterkste waarderen. Maar welk type koffiemachine wilt u voor uw bedrijf aanschaffen?

Verder lezen

We letten steeds meer op onze gezondheid…ook bij het drinken van onze koffie. Het is dus niet merkwaardig dat groene koffiebonen een steeds grotere trend worden. Ontdek de voordelen.

Verder lezen

Een koffieautomaat ontkalken is niet de leukste taak, maar is noodzakelijk wil u de levensduur ervan verlengen. In 6 stappen kunt u echter weer volop genieten van heerlijke kwaliteitskoffie.

Verder lezen

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt dat koffie een gevoelig product is. Het neemt snel andere geuren en smaken over. Wanneer u koffie zet blijft er een geelbruine aanslag achter op alle onderdelen waar de koffie langsloopt. Deze maakt koffie bitter en onaangenaam van smaak. Bovendien tast het uw toestel aan. Daarom is het dus…

Verder lezen

Het onderhoud van uw espressomachine is een must, wanneer u de smaak van lekkere koffie wilt bewaren. Om een lekkere espresso te maken verdient uw koffiemachine de nodige aandacht en moet dus regelmatig ontkalkt en schoongemaakt worden. Zo voorkomt u kalkafzettingen die uw machine kunnen beschadigen. Hieronder volgen enkele tips om uw machine te reinigen:

Verder lezen

Vriesdroogkoffie is een oploskoffie die bedacht werd om in een handomdraai op basis van een gedroogd extract uit normaal gebrande koffiebonen een geurig kopje koffie te kunnen zetten. De oorspronkelijke uitvinding van het procedé dateert al uit 1901. Het werd echter pas veel later op grote schaal ontwikkeld en gecommercialiseerd, deels uit noodzaak toen er…

Verder lezen

Ieder horecabedrijf gaat er graag prat op dat de aangeboden service van een onberispelijke kwaliteitszorg en aandacht voor de klant getuigt. In deze optiek is een weloverwogen keuze van een koffieautomaat voor de horeca een absolute noodzaak, omdat dit toestel mee instaat voor uw dagelijkse service die u de klant aanbiedt en door zijn prestaties…

Verder lezen

Over de smaak van koffie uit koffieautomaten lopen de meningen meestal nogal uiteen. Vaak wordt het argument gebruikt dat de smaak van koffie uit de koffieautomaat moeilijk kan tippen aan die van koffie die wordt gezet met de lekkerste koffiebonen die vers worden gemalen, precies omdat bij de automaat voorgemalen koffie wordt gebruikt.

Verder lezen

Vooraleer je een koffiemachine aanschaft dien je jezelf best even af te vragen waar de automaat moet komen te staan? Er zijn natuurlijk heel wat machines op de markt die je op tafel kan plaatsen, bijvoorbeeld in de vergaderzaal. Deze machines hebben meestal een strak en aantrekkelijk design.

Verder lezen

3 tips om uw koffieautomaat optimaal te onderhouden:

Verder lezen