Hoe de beste koffiemachine kiezen voor uw bedrijf?

Koffiemachine kiezen

Een koffiemachine is een must geworden voor elk bedrijf. Niet alleen uw werknemers, maar ook uw klanten weten een goed kopje koffie te waarderen. Maar de enorm brede keuze aan koffiezetapparaten maakt het niet altijd gemakkelijk om te bepalen welke machine het best bij uw bedrijf past. Daarom hebben wij een aantal tips opgelijst.

Koffie is een vaste waarde geworden binnen de bedrijfswereld en dat is niet toevallig. Een goede koffiemachine verhoogt namelijk de productiviteit op de werkvloer. Met een koffiemachine zal u bovendien professionaliteit uitstralen naar uw klanten; het is altijd een meerwaarde om een verkoopgesprek te beginnen met een kopje koffie.

Het beste koffiezetapparaat kiezen

In de wereld van de koffiezetapparaten zijn de mogelijkheden legio. Maak de juiste keuze voor uw bedrijf door eerst de volgende zaken op een rijtje te zetten:

1. Aantal gebruikers van de koffiemachine

Voor hoeveel personen wordt de koffiemachine ter beschikking gesteld? Is ze enkel bedoeld voor uw personeel of ook voor uw klanten? Hoe meer gebruikers, hoe groter de benodigde capaciteit van uw koffieautomaat.

2. Budget

Wat is uw budget? Hou er rekening mee dat er naast de aankoopprijs ook terugkerende kosten zijn zoals de koffie zelf. Een mogelijke oplossing is een koffieautomaat huren. Zo hoeft u geen zware investering te doen en worden de kosten gelijkmatiger verdeeld.

3. De koffiedrinkers van uw bedrijf

Ken uw klanten en uw medewerkers. Is het belangrijk dat de koffiemachine aan een hoge snelheid kopjes kan zetten? Dit kan belangrijk zijn wanneer u met vaste koffiepauzes werkt en veel werknemers heeft. Of ontvangt u vooral klanten? Dan is het beter om in te zetten op de kwaliteit van de koffie.

4. Design vs. efficiëntie

Is het design van de koffiemachine belangrijk? Als de machine op een plaats komt te staan waar potentiële klanten ze kunnen zien, is een mooi ontwerp uiteraard een plus. Zo niet, dan is een efficiënte koffiemachine waarschijnlijk handiger.

5. Opties van de koffieautomaat

Welke soorten koffie moet de koffiemachine kunnen zetten? Kies uit een breed gamma van smaken zoals cappuccino, lait russe, espresso…
Wil u dat de machine ook andere opties kan aanbieden zoals thee, chocolademelk enz.?

6. Betalende of gratis koffiemachine?

Biedt u de koffie gratis aan aan uw personeel, of wil u werken met een ingebouwd betaalsysteem?

Om een koffiemachine voor uw bedrijf aan te kopen dient u dus rekening te houden met een heleboel opties. Vergelijk daarom verschillende offertes en maak uw keuze.

Ontvang tot 5 GRATIS offertes

Een koffieautomaat ontkalken is niet de leukste taak, maar is noodzakelijk wil u de levensduur ervan verlengen. In 6 stappen kunt u echter weer volop genieten van heerlijke kwaliteitskoffie.

Verder lezen

U heeft het waarschijnlijk al gemerkt dat koffie een gevoelig product is. Het neemt snel andere geuren en smaken over. Wanneer u koffie zet blijft er een geelbruine aanslag achter op alle onderdelen waar de koffie langsloopt. Deze maakt koffie bitter en onaangenaam van smaak. Bovendien tast het uw toestel aan. Daarom is het dus…

Verder lezen

Het onderhoud van uw espressomachine is een must, wanneer u de smaak van lekkere koffie wilt bewaren. Om een lekkere espresso te maken verdient uw koffiemachine de nodige aandacht en moet dus regelmatig ontkalkt en schoongemaakt worden. Zo voorkomt u kalkafzettingen die uw machine kunnen beschadigen. Hieronder volgen enkele tips om uw machine te reinigen:

Verder lezen

Vriesdroogkoffie is een oploskoffie die bedacht werd om in een handomdraai op basis van een gedroogd extract uit normaal gebrande koffiebonen een geurig kopje koffie te kunnen zetten. De oorspronkelijke uitvinding van het procedé dateert al uit 1901. Het werd echter pas veel later op grote schaal ontwikkeld en gecommercialiseerd, deels uit noodzaak toen er…

Verder lezen