Volautomatische koffiemachine kiezen

Voor fervente koffieliefhebbers is koffie maken meer dan poeder en warm water combineren. Een heerlijke cappuccino of Latte Macchiato maak je niet zomaar. Voor wie graag een luxueuzere koffie heeft is een Piston koffiemachine of een Volautomatisch koffiemachine een goede optie.

De Piston koffiemachine

Een piston machine werkt met een piston. Dat is een bakje met een hendel waar je gemalen koffie in doethr, aanstampt en in of aan de machine klikt. Bij de bereiding wordt water onder hoge druk doorheen de piston gejaagd en zo krijg je heerlijke koffie of espresso. Vooral koffieliefhebbers zweren bij een piston koffiemachine, maar voor een bedrijfscontext is een volautomatische koffiemachine vaak een efficiëntere en betere keuze.

De volautomatische koffiemachine

Een volautomatische koffiemachine doet hetzelfde als een piston koffiemachine maar dan volautomatisch. Voor een volautomatische koffiemachine heb je dus geen extra molen nodig om de koffiebonen te malen. Zo heb je met een druk op de knop overheerlijke koffie, cappuccino of espresso. De machine geeft zelf aan wanneer en wat er gereinigd moet worden. De verdere functionaliteiten hangt natuurlijk van van welke volautomatische koffiemachine u kiest.

Hoe een volautomatische koffiemachine kiezen

Bij de keuze voor een volautomatische koffiemachine voor uw bedrijf zijn er heel wat mogelijkheden. De basismodellen beschikken over standaardinstellingen. Wil u toch een touchscreen, Chromen afwerking en regeling voer maalgraad en standen dan zal u voor een luxueuzere volautomatische koffiemachine moeten gaan.

Vind de beste volautomatische koffiemachine