Jura koffiemachines: Modellen, prijzen en vergelijkinggids

Sommige mensen noemen het tegenwoordige de beste koffiemachines: de koffiemachines van Jura. In dit artikel leest u alles over het merk Jura, de soorten koffiemachines die ze hebben en vooral waarom u zou moeten kiezen voor een koffiemachine van Jura.

Het merk Jura?

Jura is een Zwitsers merk, welke een optimaal koffieresultaat, strak design en intuïtieve bediening belooft. Het merk onderscheidt zich met duurzaamheid en de lange levensduur van hun machines. Jura maakt koffiemachines, bijbehorende accessoires en de nodige onderhoudsmiddelen. Alles voor het perfecte kopje koffie.

Welke soorten koffiemachines biedt Jura?

Jura maakt koffiemachines in verschillende soorten en maten. We begrijpen dat u zich afvraagt wat de verschillen zijn tussen de diverse series. Hieronder lichten we de Giga-Serie, X-Serie en WE-Serie toe.

Vergelijk Jura koffiemachines

Giga-Serie

Onder de Giga-Serie vallen apparaten die geschikt zijn voor gebruik thuis én professioneel. Het professionele vlak gaat hierbij vooral in op een klein kantoor of eettentje, waarbij er niet super veel kopjes worden gezet op een dag. De Giga X-Serie onderscheidt zich doordat hij twee molens, pompen en parallelle doorloopsystemen heeft. Dit maakt de grootste versie geschikt voor 40 tot 60 medewerkers of gasten met een capaciteit van 200 kopjes.

X-Serie

De X-Serie is iets kleiner en heeft een lagere capaciteit dan de Giga-Serie. Deze Jura koffiemachine kenmerkt zich door flexibiliteit en eenvoud. Deze apparaten zijn geschikt voor 10-30 personen met een capaciteit van 80 kopjes.

WE-Serie

Nog een stukje kleiner is de WE-Serie. Deze worden ook wel ‘plug-and-enjoy’-koffiemachines genoemd. Ze hebben een groter bonen- en waterreservoir dan de gewone koffiemachines voor thuis, waardoor je ook deze prima zakelijk kan gebruiken. Deze machines zijn geschikt voor ongeveer 10 personen met een capaciteit van 30 kopjes.

Waarom kiezen voor een Jura koffiemachine?

Er zijn ontzettend veel redenen om te kiezen voor een koffiemachine van Jura. Zo zet u met één druk op de knop een lekkere kop koffie en is de machine eenvoudig om te gebruiken.

De meeste apparaten hebben een groot display welke de verschillende soorten dranken laat zien, zodat u met een draaiknop of touchscreen de juiste koffie kan kiezen. Verder investeert Jura in de nieuwste technologieën, hebben hun machines een lange levensduur en zijn de meeste koffiemachines ook duurzamer.

Ontvang GRATIS advies

Hoe uw Jura koffiemachine reinigen?

De meeste mensen zijn bang dat zo’n extravagante koffiemachine om veel onderhoud vraagt, maar niets is minder waar. De meeste onderhoudsprogramma’s gaan voor een groot deel automatisch. De machine geeft zelf aan wanneer het tijd is voor een schoonmaakbeurt en na het automatische programma, hoeft u enkel zelf het juiste middel in de koffiemachine te doen.

Een Jura koffiemachine schoonmaken is dus heel eenvoudig. Ook beschikt Jura over een Vacuüm Clean technologie, waardoor na de zetbeurt de hele zetgroep leeg wordt gezogen. Dit zorgt ervoor dat de koffiemachine schoon en droog blijft.

Welke Jura koffiemachine kopen?

Nu we al deze voordelen van de Jura koffiemachines hebben benoemd, vraagt u zich vast af: welke koffiemachine van Jura is het beste? We lichten drie machines uit: de E6, E8 en X8.

Vergelijk Jura koffiemachines

Jura koffiemachine E6

De Jura koffiemachine E6 is eigenlijk het kleine broertje van de E8, welke we hieronder bespreken. Het is een volautomatische koffiemachine met een mooi design, voorzien van vernieuwde technologieën. De machine is voorzien van een groot scherm, waarbij u met één druk op de knop een lekkere espresso of normale koffie zet. U kunt hierbij zelf kiezen welke sterke u lekker vindt, op basis van 8 variaties. Wanneer u een cappuccino wilt maken, doet u dit met behulp van de melkopschuimer. Deze bedient u wel zelf, maar ook simpel: met een draai aan de knop. Bovendien kunt u ook via de een kop koffie laten zetten door de machine.

De E6 is voorzien van de nieuwste technologie:

  • Pulse Extraction Proces: hierbij wordt het water met pulserende bewegingen door de koffie heen geperst. Dit voor een volle intense smaak en een mooie cremalaag.
  • Intelligent Pre Brew Aroma System: na het malen, worden de bonen even nat gemaakt. Hierdoor komt er meer aroma vrij wanneer de koffie gezet wordt.
  • Intelligent voorverwarmen: de koffiemachine doet aan voorverwarmen, zodat ook het eerste kopje lekker op temperatuur gezet wordt.
  • Vacuüm Clean zetgroep: na ieder gebruik, zuigt het systeem de druppels water op. Dit voorkomt restwater in uw koffie.

Verder heeft de E6 een bonenreservoir van 280 gram, wat goed is voor ongeveer 20 kopjes. Ook in de waterbak gaat een inhoud voor 15 tot 20 kopjes, namelijk 1,9 liter water.

Jura koffiemachine E8

Ook de Jura koffiemachine E8 is erg geschikt voor thuisgebruik. Er is bijna geen machine te vinden die zo professioneel is als deze en toch redelijk betaalbaar. Ook deze machine is voorzien van de fijne innovatieve technologieën, zoals de Vacuüm Clean technologie en het Pulse Extraction Proces. Daarnaast zorgt het waterfilter ervoor dat er geen kalkaanslag in de machine kan komen. Het grote verschil met de E6 is dat deze machine alles automatisch kan doen. Ook het toevoegen van melk. De E8 is namelijk voorzien van een geïntegreerd melkreservoir. Dit maakt dat u ook de melkspecialiteiten via de app kunt maken, bijvoorbeeld vanuit bed. Ook deze koffiemachine is geschikt voor ongeveer 20 kopjes.

Jura koffiemachine X8

Een meer professionele machine is de Jura koffiemachine X8. Deze koffiemachine is erg geschikt voor op een klein kantoor, showroom of restaurantje. Dit automaat kan namelijk ongeveer 80 kopjes per dag zetten. En natuurlijk is ook de X8 voorzien van een typisch strak Jura design en de innovatieve technologieën. Met één druk op de knop zet u een goede bak koffie en met twee keer drukken, wordt deze zelfs tweemaal gezet. Dit is opvallend voor een volautomatische koffiemachine, meestal kunnen deze maar één kop per keer zetten. Ook de X8 is te bedienen via de app en voorzien van de technologieën, zoals de Vacuüm Clean technologie en het Pulse Extraction Proces.

Vergelijk vrijblijvend offertes

Vraagt u zich af wat de kosten zijn van de verschillende Jura koffiemachines en wilt u weten welke machine het beste bij u past? U kan vrijblijvend verschillende offertes vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel personen zullen gebruik maken van de koffiemachine?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.