Professionele koffiemachine: kosten, voordelen en beste merken

Een professionele koffiemachine is een garantie voor kwaliteitskoffie voor personeel en/of cliënteel. U mag het belang van koffie op de werkvloer dan ook niet onderschatten. Pofessionele koffie zorgt voor betere werkprestaties, gelukkige werknemers én tevreden klanten.

Wat zijn de voordelen van een koffiemachine?

Niets is beter dan uw dag te starten met een heerlijk kopje koffie. Het is een vast ochtendritueel van heel wat Vlamingen en helpt menig werknemers doorheen de werkdag te overleven. Een professionele koffieautomaat kan dus zeker bijdragen aan een goede werksfeer en tevreden personeel.

In België is de koffiemachine de plek bij uitstek om een praatje te slaan en dat sociale aspect mag u zeker niet uit het oog verliezen. De leukste gesprekken vinden plaats aan de koffiemachine. Maar vaak ontstaan er ook de beste ideeën of vindt een collega er een luisterend oor.

Daarnaast zorgen professionele koffiemachines voor stijl en klasse. Ontvang je een belangrijke klant in jouw kantoor? Overtuig hem meteen met het stijlvol design van jouw koffiemachine en een heerlijke kopje. De smaak van een koffie verraadt veel over het succes van een bedrijf.

☕ Koffiemachine aan de beste prijs-kwaliteit ☕

Ontvang offertes op maat van uw bedrijf en vergelijk vrijblijvend. Zo vindt u de beste koffieoplossing aan de scherpste prijs.

👉 Gratis offertes ontvangen

Richtprijs van ee professionele koffiemachine

Waarom kiezen voor een professionele koffiemachine?

De prijs van een hypermoderne koffieautomaat schommelt vandaag tussen €200 en €1.000. Wie de juiste keuze wil maken, kan prijzen vergelijken van verschillende leveranciers. Werkgevers kunnen gebruik maken van interessante kortingen tijdens speciale promotiedagen. Ook zijn de verschillende reviews op websites een handige tool om het juiste koffieapparaat te kiezen.

Beslis niet meteen over de aanschaf van een professioneel koffiemachine, maar bevraag de werknemers naar hun voorkeur. De kwaliteit van een gewone koffie of Espresso? Het kan een doorslag geven voor jouw keuze. De keuze van een volautomatisch koffiemachine lijkt een simpele keuze, maar vergis u daar niet in. Deze kleine investering levert een immens hoog rendement op.

Vergelijk prijzen van professionele koffiemachines

Bereken de prijs van uw professionele koffiemachine

Een goede professionele koffiemachine is vaak een flinke investering. Zo betaal je de eenmalige aanschafkosten van het apparaat, en de bijkomende dagelijkse kosten, zoals het stroomverbruik, de bonen, bekertjes en de melk en suiker.

Wat een koffiemachine gemiddeld verbruikt is sterk afhankelijk van het apparaat en het gebruik. Je kunt de kosten van het verbruik berekenen door het dagelijks verbruik in kaart te brengen, de kosten per kopje te berekenen en het gemiddelde verbruik per werknemer te berekenen.

Berekening van het dagelijks verbruik

We drinken heel wat kopjes koffie op een dag. Gemiddeld drinken we zo rond de 3 a 4 koppen koffie op een werkdag Dit verschilt uiteraard sterk per persoon en per organisatie. Zo staat bij sommige bedrijven koffie centraal in de bedrijfscultuur en wordt er meer gedronken dan op andere locaties.

Berekening van de kosten per kopje koffie

De prijs per kopje koffie verschilt per machine. Zo gebruikt het ene apparaat meer koffie dan de ander. Ook verschilt de kosten per boonsoort die je kiest.

Een kwalitatieve goed gebrande koffieboon kost nou eenmaal meer dan een goedkoop alternatief. Wanneer u kiest voor capsules kun je de kosten van een kopje vaak eenvoudig berekenen, terwijl met een verse bonen machine het vaak lastig te berekenen is hoeveel een kopje koffie kost.

Berekening van de kosten per werknemer

Door per werknemer te berekenen hoeveel koffie er op een dag doorheen gaat, kun je berekenen hoeveel kosten u per werknemer kwijt bent aan koffie. U berekent dus het aantal werknemers keer het aantal koppen koffie keer de prijs per koffie. Door een aantal werknemers in kaart te brengen kun je dit als steekproef gebruiken voor de gehele organisatie.

Ontvang uw prijs op maat

Professionele koffiemachine kopen: hoe kies je het beste model?

Het vinden van de beste koffiemachine voor je organisatie is een lastige klus. Voor grote organisaties is het aan te raden om een apparaat te gebruiken die snel veel koffie kan zetten.

Dit zijn vaak de professionele bonenmachines. Voor kleinere organisaties zijn de filter koffiemachines en de capsule modellen het meest geschikt. Let bij de aankoop op het aantal werknemers dat je hebt, de snelheid waarmee u wilt dat de koffie klaar is en houd daarnaast rekening met het onderhoud dat bij de machines komt kijken.

De verschillende soorten koffiemachines

Er zijn tal van manieren om koffie te zetten. Voor bedrijven zijn de meest populaire methode de filter machines, de capsule koffiemachines, de betaalde professionele koffiemachine modellen en de professionele koffiemachines voor de horeca.

Kies voor een professionele betalende koffieautomaat

Filter koffiemachine

De filter machine is een uitermate geschikte manier van koffie zetten. De koffie is kwalitatief hoogwaardig en is eenvoudig te zetten. Deze methode is geschikt voor een organisatie 10 tot 15 personen en is zeer goedkoop in de aanschaf. Ook de prijs per kop koffie is goedkoop en ligt gemiddeld rond de €0,10 per kopje.

Koffiemachine met capsules

De koffiemachine met capsule is met name populair vanwege het gemak van het apparaat. Je kunt eenvoudig en snel een lekkere kop koffiezetten. Echter betaal je vaak meer dan voor een filterkoffie en is de kwaliteit niet altijd even hoog.

Daarnaast is deze manier van koffiezetten vaak slecht voor het milieu en verbruik je meer stroom dan een filtermachine. Het grootste voordeel van dit apparaat is slechts de snelheid.

Betalende koffieautomaten

Betaalde koffieapparaten zijn ideaal voor grote ondernemingen met meer dan 50 werknemers. Werknemers, klanten en bezoekers betalen zelf per kopje koffie.

De apparaten zijn snel en eenvoudig te gebruiken. Het nadeel van dit systeem is dat de apparaten vaak veel onderhoud vereisen en dagelijks moeten worden bijgevuld.

Professionele koffiemachines voor horeca

Een professionele koffiemachine voor horeca locaties is een machine waarmee je een hoogwaardige kop koffie mee zet. De machine maalt de bonen terplekke waardoor de koffie verser en sterker van smaak is.

Met deze machines kun je vaak ook meerdere dranken maken, zoals cappuccino. Het nadeel is echter dat je veel geld kwijt bent voor de aanschaf van het apparaat en dat de gemiddelde prijs per kop redelijk hoog ligt.

Vergelijk koffiemachines

De beste merken in professionele koffiemachines

De drie beste merken in professionele koffiemachines voor op de werkvloer zijn Douwe Egberts, Jura en Rombouts. Deze merken bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding en bieden machines die eenvoudig in het gebruik zijn.

Professionele koffiemachine merken

Douwe Egberts

Douwe Egberts is al generaties lang een begrip in Nederland. Het merk biedt tal van machines voor op de werkvloer en heeft voor elke onderneming een geschikt model. Het merk biedt naar geschikte machines ook bonen, capsules en filterkoffie.

Jura

Jura biedt professionele koffiemachine modellen voor zowel kleine als grote ondernemingen. Het merk biedt heerlijke koffie, en tal van mogelijkheden voor andere dranken. De kosten per kopje liggen laag en zijn van goede kwaliteit.

Rombouts

Rombouts koffie is een Belgisch bedrijf dat al jaren populair is bij vele kantoren en ondernemingen. Het bedrijf werdt in 1966 bekend vanwege de individuele koffiefilter en biedt tegenwoordig tal van verschillende modellen. Zo heeft het merk tegenwoordig hoogwaardige espressomachines met koffiepads en diverse automatische machines.

Vergelijk koffieleveranciers

Professionele koffiemachine: gratis offertes vergelijken

Verdienen uw klanten en uw personeel kwaliteitskoffie? Vraag dan hier uw gratis offertes voor koffiemachines. Laat u informeren, vergelijk prijzen en kies het voorstel dat uw onderneming gegoten zit. Op die manier kunt u tot 30% besparen op de eindfactuur.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel personen zullen gebruik maken van de koffiemachine?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.