Koffieautomaat huren: mogelijkheden & prijzen

Koffiemachine huren

Een koffieautomaat huren is in bepaalde gevallen een uitstekende keuze die u heel wat kosten bespaart. De investering in een professionele koffiemachine kan bijvoorbeeld te hoog liggen. Ook bij de organisatie van evenementen, beurzen en congressen valt een koffiemachine huren op (korte) termijn zeker te overwegen.

Of het nu om een promotionele beurs, een personeelsfeestje, een tentoonstelling of een ander evenement gaat, koffie is bij alle gelegenheden een blijk van attentie voor de bezoeker/deelnemer aan het evenement. Bij een beursbezoek of tentoonstelling is koffie ontegensprekelijk de welkome opkikker om een vlot gesprek aan te knopen. Bij uitgebreidere feestmaaltijden is het dan weer de gesmaakte afsluiter van een verzorgd menu.

Koffieautomaat huren: prijs

De prijs van een huurcontract van een koffiemachine hangt van verschillende factoren af, zoals de capaciteit, het aantal smaken, extra opties, … In onderstaande tabel vindt u richtprijzen voor koffieautomaten:

Huur koffiemachine Aantal gebruikers Prijs (incl. onderhoud)
Korte termijn 1-10 20-30 euro / dag
Korte termijn 10-25 60-80 euro / dag
Korte termijn 20-50 80-110 euro / dag
Lange termijn 1-10 45-60 euro / maand
Lange termijn 10-25 100-120 euro / maand
Lange termijn 20-50 250-500 euro / maand

Koffiemachine huren? Vraag uw gratis offertes aan. Vergelijk huurcontracten en bespaar tot 30%!

Hou hierbij rekening met het verschil tussen huren op korte termijn en lange termijn. Korte termijn is ideaal voor evenementen, congressen en andere beurzen. Huren op lange termijn heeft als voordeel dat u geen hoge investering moet doen en u steeds geniet van de laatste nieuwe koffiemachines. Nadeel is wel dat de contracten minstens één jaar lopen en kunnen oplopen contracten tot 5 jaar.

Waar vind ik een koffiemachine die ik kan huren?

De ruime mogelijkheden die alle aanbieders van deze dienst u voorstellen helpen u bovendien om van uw evenement een geslaagde, verzorgde gebeurtenis te maken. Vergelijk verschillende leveranciers en vergelijk aanbiedingen voor het verhuur van koffiemachines.

Uw evenement bepaalt immers mee het imago dat uw bedrijf geniet. De zorg voor ieder kleinste detail, zoals het kopje koffie om uw bezoekers/deelnemers aan het evenement mee te verrassen, vertelt alles over uw nauwgezetheid en hang naar kwaliteit als vooraanstaand bedrijf.

Zodoende is een weldoordachte keuze bij de huur van een koffieautomaat voor de organisatie van al uw evenementen een absolute must om uw imago en huisstijl voor uw bezoekers duidelijk in het licht te stellen.

Om de juiste leverancier voor verhuur van koffieautomaten te kunnen bepalen, zijn heel wat factoren belangrijk: het aantal personen die door de automaat bediend moeten worden, de duur van het feestje of evenement, de gebruiksformule waarvan u gebruik wenst te maken (een full service waarbij plaatsing en onderhoud is inbegrepen, ofwel een optie om de automaat via huurkoop aan te schaffen) en last but not least de intrinsieke mogelijkheden van de machine die u op het oog hebt: alleen koffie, of ook andere warme dranken, zoals warme chocolade of thee.

Er zijn heel wat bedrijven waarop u een beroep kunt doen voor verhuur van koffieautomaten voor uw feest. Via internet vindt u snel een waaier van aanbieders voor verhuur van koffiezetapparaten, die u alle mogelijke machines te huur voorstellen waaruit u het meest geschikte toestel voor uw specifieke gelegenheid kan kiezen.

Voor de verhuur van een machine bij Douwe Egberts kunt u via een korte vragenlijst alvast op weg worden geholpen in het ruime aanbod, zodat u de juiste machine voor uw evenement kan kiezen.

De verhuur van een koffieautomaat voor een beurs zal immers niet dezelfde machine voorstellen als wanneer u op zoek bent naar verhuur van koffieautomaten voor een feest. Het is dan ook belangrijk om bij uw keuze alle factoren die uw evenement kenmerken indachtig te zijn en uw keuze specifiek op basis hiervan te maken.

Koffieautomaat huren

Nederlanders mogen dan wel de grootste koffiedrinkers ter wereld zijn, wij Belgen kunnen er ook wat van. Vooral op het werk laven we ons vaak aan koffie. Maar die koffie kost handenvol geld. Met een koffiemachine kunt u als bedrijfsleider jaarlijks tot zo’n 4.000 euro besparen.

Een heerlijk kopje troost kan deugd doen. Maar hopelijk verslikt u zich niet als u leest hoeveel dat bakje u eigenlijk elke maand te véél kost.

Toegegeven, het is moeilijk in te schatten wat nu het goedkoopst is: een koffieapparaat met pads of een echte koffieautomaat. Wij deden de test en kwamen tot verrassende bevindingen.

Pads vs. koffieautomaat huren

Voor een koffiemachine met pads, zoals Senseo of Dolce Gusto, betaalt u tussen de 45 en de 65 euro. Een kleine kost, aangezien de machine vaak gebruikt wordt. Maar het zijn de pads die de prijs van dat heerlijke kopje warmte opdrijven.

Stel, u hebt een klein bedrijf met pakweg 12 werknemers. Drinkt iedere werknemer elke dag gemiddeld 3 pads en in elk pak zitten 36 pads, dan betaalt u elke dag 1 pak of zo’n 3 euro aan koffie. Met gemiddeld 20 werkdagen in een maand komt dat neer op 60 euro per maand.

Ter vergelijking: als u een kleine koffieautomaat huurt, kost u dat nauwelijks 40 euro per maand, inclusief onderhoudscontract. Met een koffieautomaat hoeft u zelfs geen moeite meer te doen om de koffievoorraad aan te vullen. Uw leverancier doet dat voor u.

Koffieautomaat voor grotere firma’s

Maar hoe zit het dan bij grotere ondernemingen? Telt uw firma bijvoorbeeld 80 werknemers, dan kosten koffiemachines met pads u elke maand al gauw 420 euro. Iedere dag drinken uw werknemers namelijk 7 pakken op van 36 pads, in totaal dus 140 pakken per maand.

420 euro per maand, dat is veel meer dan de 100 euro die de huur van een grote koffieautomaat u maandelijks zou kosten. Met padmachines betaalt u elke maand maar liefst 320 euro te veel. Op jaarbasis betekent dat een kleine 4.000 euro.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel personen zullen gebruik maken van de koffiemachine?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.