Vriesdroog koffie voor uw koffieautomaat

Vriesdroogkoffie is een oploskoffie die bedacht werd om in een handomdraai op basis van een gedroogd extract uit normaal gebrande koffiebonen een geurig kopje koffie te kunnen zetten. De oorspronkelijke uitvinding van het procedé dateert al uit 1901. Het werd echter pas veel later op grote schaal ontwikkeld en gecommercialiseerd, deels uit noodzaak toen er op een bepaald ogenblik grote koffieoverschotten waren.

Het procedé gaat uit van grote hoeveelheden bereide koffie die onder zeer koude temperaturen naar vaste vorm worden omgezet en verkorreld. De volgende stap bestaat erin om de waterdruppels uit het ijs te extraheren, zodat de korrels “droog” worden maar toch al hun geurige smaakeigenschappen blijven behouden.

Op deze manier kan de vriesdroogkoffie lang worden bewaard en snel en handig worden aangewend om door toevoeging van warm water of warme melk een geurig kopje koffie te zetten.

De mogelijkheden van instantkoffie in een automaat

Deze instantkoffie biedt tal van mogelijkheden: verschillende merken koffie bieden u hun oploskoffie aan en prijzen het gebruiksgemak en de andere voordelen ervan aan.

Koffie zetten wordt inderdaad een fluitje van een cent : een beetje warme vloeistof (water of melk) volstaat om de gevriesdroogde korrels in een geurig kopje koffie om te toveren. Door deze belangrijke eigenschap kan dit product niet alleen in velerlei soorten koffieautomaten worden aangewend, maar is het ook beschikbaar in handige meeneemverpakkingen voor thuis of onderweg, bijvoorbeeld op reis, op kamp, op avonturentocht, …

De sterke concentratie van vriesdroogkoffie zorgt er bovendien voor dat slechts een kleine hoeveelheid volstaat om koffie te zetten. De leveranciers van verschillende soorten koffie waardeerden deze belangrijke tweede eigenschap en ontwikkelden hun eigen oploskoffie. Zo kan u opteren voor Nescafé vriesdroogkoffie voor uw automaten en voor privégebruik, maar ook fairtrade aanbieders ontwikkelden hun instant koffie (zo vindt u ook Max Havelaar vriesdroogkoffie op de markt).

Een derde belangrijke mogelijkheid is dat er ook gearomatiseerde vriesdroogkoffie werd ontwikkeld. Door het aanbieden van verschillende aroma’s (chocolade, walnoot, karamel, bepaalde likeuren, natuurlijke aroma’s zoals vanille …) kan een gepersonaliseerd kopje koffie worden gezet. Bedrijven hebben de mogelijkheid om bij de vele aanbieders van verschillende soorten koffie te opteren voor een eigenzinnige, smaakbewuste mengeling van aroma’s, die bovendien als eigen huismerk op de markt kan worden gebracht (een ideale optie voor delicatessenzaken en KMO’s die graag hun huisstijl en eigen aanbod verder wensen uit te breiden en te personaliseren).

Vriesdroogkoffie als waardig alternatief

Het feit dat de smaak van instantkoffie weliswaar anders is dan die van koffie die met vers gemalen koffiebonen wordt gezet, weegt niet op tegen de vele voordelen en alternatieven van deze oploskoffie.

Vriesdroogkoffie wordt bereid volgens een strikte procedure die het behoud van alle smaakstoffen garandeert. Koffieautomaten die vriesdroogkoffie aanwenden voor het zetten van koffie zijn uitgerust met de nodige koffieaccessoires om de koffie volledig tot zijn recht te laten komen, en dankzij de gepersonaliseerde toets van gearomatiseerde vriesdroogkoffie is er voor elk wat wils. Vriesdroogkoffie is dan ook een volwaardig en handig alternatief dat bij vele bedrijven op grote bijval kan rekenen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Hoeveel personen zullen gebruik maken van de koffiemachine?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Top!
Voer een geldige bedrijfsnaam in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.