Betalende koffieautomaten

betalende koffieautomaat of koffiemachine

Als bedrijfsleider bent u volledig vrij om koffie gratis of betalend te maken voor uw personeel en/of cliënteel. Het is dus mogelijk om een automaat te kiezen met een betaalsysteem. Wanneer is het beter om te kiezen voor een dergelijk apparaat? Welke betalingssystemen zijn er mogelijk? Wie zal de winst verzamelen?

Wanneer kiest u voor een betalende warme drankenautomaat?

Een betalende warme drankenautomaat is op bepaalde plaatsen beter geschikt. Ten eerste staat op publieke plaatsen, zoals een station, een metrostation, een sporthal of op school, beter een betalende warme drankenautomaat. Mocht dit gratis zijn, zal het aantal consumenten te groot zijn. De automaat kan niet beheerd worden en financiële verliezen zijn te groot.

Ten tweede, wanneer de grootte van het bedrijf belangrijk is, is het ook aangeraden om een betalend systeem in te voeren. Net zoals publieke plaatsen krijgen bedrijven veel mensen over de vloer, zoals medewerkers, partners, bezoekers… De opbrengst van een drankenautomaat kan gebruikt worden om koffie aan te kopen.

Ten derde, u kunt een warme drankenautomaat voor grote evenementen huren. Hiermee kunt u uw bezoekers voorzien van een ruime keuze aan warme dranken zonder dat dit hoge kosten met zich meebrengt voor uw bedrijf.

Welk betalingsysteem kiest u?

Er bestaan 2 systemen:

  • Munten: Deze automaten aanvaarden munten of jetons. U hoeft enkel een munt in te voeren in de gleuf van de automaat voor een drankje. Sommige drankenautomaten geven geld terug, sommige niet.
  • Betaalkaart: Gebruikers, meestal werknemers van een bedrijf, kunnen een bedrag op een kaart of een sleutel zetten. Wanneer ze een drankje uit de automaat willen halen, zal de automaat de kaart debiteren.
MUNTEN BETAALKAART
Voor wie? Dit systeem is het meest geschikt voor bedrijven of openbare plaatsen met veel passage. Dit systeem is het meest geschikt voor bedrijven met weinig bezoekers en is vooral gericht op werknemers. Het beheer van betaalkaarten wordt ingewikkeld wanneer er meer gebruikers zijn.
Voordelen De automaat is geschikt voor alle bedrijven en alle openbare plaatsen. – Gebruikers hoeven niet over geld te beschikken om een drankje te kopen
– Dit systeem genereert geen extra kosten, omdat de kaarten met de automaat meegeleverd worden
Nadelen – De gebruiker moet over voldoene klein geld beschikken voor een drankje
– Dit systeem vereist een beheer van liquide middelen
De automaat is niet geschikt voor bedrijven die bezoekers ontvangen of om op een openbare plaats te staan.

Wie verzamelt de winst?

Wanneer u een koffiemachine wilt aankopen, kunt u kiezen tussen twee soorten beheer. De winst van de automaat zal dus bepaald worden volgens het type.

  • Het totale beheer: De automaat blijft eigendom van de leverancier. De leverancier is voor alles verantwoordelijk en de eventuele winst is dus ook voor hem.
  • Eigen beheer: De automaat is eigendom van het bedrijf. De winst is dan ook voor het bedrijf zelf.