Fresh Brew koffie en thee uit een automaat

Fresh brew is de benaming voor het zetten van koffie en/of thee aan de hand van special mengsels. De fresh brew automaten verrassen u met een geurig kopje dat ei zo na op uw favoriete kopje van thuis lijkt. De speciale bereidingswijze zorgt dat het hete water een welbepaald aantal seconden met de speciaal gebrande en gemalen koffie of de speciaal hiervoor afgestemde theemengsels in contact komt, waardoor de bereiding die specifieke, “andere” toets krijgt die een fresh brew drankje van alle andere, conventionele bereidingen onderscheidt.

Bereiding Fresh Brew Koffie

Om fresh brew koffie te kunnen zetten, moeten de fresh brew automaten voorzien zijn van speciaal voor deze toestellen gebrande en gemalen koffie. Gewone koffie, gemalen voor standaardgebruik thuis of voor andere koffiezetsystemen (snelfiltermaling), is niet geschikt voor fresh brew automaten, omdat deze koffie de waterdruppels niet lang genoeg kan vasthouden om de nodige extracten uit de koffie te halen. Bovendien zijn de fresh brew automaten speciaal ingesteld om de juiste dosering koffie voor één kopje aan te wenden, zodat het resultaat een perfect geurige koffie is, vers gezet zoals de benaming van deze methode ook belooft.

Het is dus zeer belangrijk om bij de leverancier van uw koffie om de juiste kwaliteit gemalen koffie te vragen. Zo is de Douwe Egberts fresh brew een ideale optie voor dit type machines.

Het bereiden van fresh brew thee gebeurt met dezelfde, polyvalente machine. Ook in dit geval gebeurt de bereiding volgens een andere procedure en vereist een aangepast mengsel als basis voor de perfecte bereiding van een vers kopje thee, dat qua smaak en aroma met kop en schouder uitsteekt boven de klassieke, machinale massabereidingen.

Toepassing Fresh Brew automaten

De fresh brew automaten zijn speciaal ontworpen om in ruimtes te worden geïnstalleerd waar intensief en massaal van de automaten gebruik wordt gemaakt, maar waar een verfijnde toets zeker gewenst is. Zij zijn uitermate geschikt voor ziekenhuizen, tentoonstellingsruimtes, refters van bedrijven met een groot personeelsbestand, …

Fresh brew koffie verrast de gebruiker door de typische, volle smaak van versgezette koffie, die verkregen wordt door het speciale koffiemengsel dat bij deze machines wordt gebruikt. Bovendien zorgen de fresh brew automaten dat dit uniek kopje koffie in een mum van tijd wordt gezet en is de machine onmiddellijk klaar voor het volgende kopje van dezelfde hoogstaande kwaliteit. Een eigenschap, die zeker bij intensief gebruik van de machine niet te versmaden is.

Voordelen Fresh Brew koffieautomaat

Fresh brew koffie (en fresh brew thee) heeft het voordeel dat de unieke, volle smaak van ieder kopje verzekerd is. Als bedrijf en/of instelling die aan de bezoekers en werknemers via fresh brew automaten op elk ogenblik van de dag een warm kopje wil aanbieden, kunt u rekenen op een kwaliteitsvol drankje, ongeacht het aantal kopjes dat wordt gezet.

Bovendien zorgt de automaat voor een vlotte, snelle bereiding, waardoor de gebruikers helemaal niet lang aan de machine hoeven te staan aanschuiven: door het gebruiksvriendelijke, doordachte concept volstaat een druk op de knop om binnen luttele seconden met het geurige kopje te kunnen vertrekken.

Ten slotte zijn de fresh brew automaten zeer veelzijdig en bieden de gebruiker een waaier van mogelijkheden om de koffie en/of thee verder te personaliseren met meer of minder suiker, melk, … en zijn de meer gesofisticeerde modellen zelfs voorzien met een kanfunctie en een toets voor warm of koud water.