Koffieprijs stijgt, doe je voordeel met een grote koffieautomaat!

Veel bedrijven opteren nog steeds voor enkele senseo machines per kantoorruimte. Toch is het voordeliger om één of twee grote koffiemachines in je bedrijf te plaatsen. De koffieprijs is het afgelopen jaar onnoemelijk de hoogte in gegaan en blijft stijgen! Voor bepaalde koffiesoorten betaal je reeds 80% meer! De dagelijkse gewoonte van vele werknemers kan binnenkort dus duur uitvallen. Door invloed van schaarste, slechte oogstverwachtingen en de verhoogde activiteit van beleggingsfondsen is de koffiemarkt blijvend stijgend. Alle prijsrecords van koffie zijn reeds verbroken sinds 1997 en we gaan maar door.

Koffieoorlog

De slechte oogstverwachtingen hebben onder andere te maken met de hoge kunstmestprijzen. De koffieplantages zijn minder goed bemest, ook is er heel wat geld uitgegaan naar 60.000ha die zijn gerenoveerd binnen het renovatieprogramma in de koffiesector. Eind 2009 zijn er tevens 3 miljoen balen aan mislukte oogst geteld! Zo kwamen eind 2010 de eerste verschijnselen van koffieschaarste bovendrijven: het lage aanbod van de goed kwaliteiten (Arabica koffie) leidt tot een enorme bom van een prijsexplosie. De ‘koffieoorlog’ die al jaar en dag stand houdt is meer dan eens terug begonnen.

Stijgende vraag kwaliteitskoffie

Dat is niet eens het einde van het verhaal; China begint opeens koffie te drinken om hip te zijn. Koffie is westers, en al wat westers is, is cool. Zo stijgt de wereldwijde vraag enorm. Vreemd aangezien je vroeger in de gevangenis kon belanden als je koffie dronk in China.

Door het introduceren van de koffie in capsules of pads (Nespresso, Senseo, … ) stijgt de vraag naar échte goede koffie nog eens extra, waardoor het aanbod de vraag nu helemaal niet meer compenseert!

Doe je voordeel met een grote koffieautomaat voor op kantoor

Aarzel niet langer, vraag nu uw gratis offertes aan en vergelijk.