Wat is de prijs van een koffiemachine?

Prijs koffiemachine

De prijzen van koffiemachines liggen erg ver uit mekaar. Voor iets meer dan tien euro kan een bedrijf immers al een koffiemachine aanschaffen. Wie een professioneel machine op zijn werkvloer wil, mag dus diep in de buidel tasten. De prijs van een koffiemachine kan soms oplopen tot duizenden euro’s.

Hieronder vind je een handig overzicht van de verschillende soorten koffiemachines en hun prijzen:

Soorten koffiemachines Prijs
Koffiezetapparaten Van 15 euro tot 200 euro
Cup- en padmachine Van 40 euro tot 200 euro
Inbouw koffiemachine Van 600 euro tot 2.000 euro
Espressomachine Van 50 euro tot 2.000 euro
Volautomatisch koffiemachine Van 300 euro tot 2.000 euro
Pistonmachine Van 75 euro tot 2.000 euro

Prijs koffiemachine: Met welke factoren moet ik rekening houden?

Als je overgaat tot de aankoop van een koffiemachine, kan je best eens polsen bij jouw werknemers. Zijn zij echte koffieverslaafden? Drinken ze iedere dag sloten van het zwarte goud? Dan kan je, om ze te plezieren, een duurdere machine aanschaffen. Een kwaliteitsvolle koffie stimuleert de sfeer op de werkvloer. Daarnaast is het immers een goede motivatie om de dag te starten. Als werknemers sporadisch een tasje koffie drinken, kan je een simpel model kopen van enkele tientallen euro’s.

Verschillende factoren hebben een positieve of negatieve invloed op de prijs. We zetten ze even op een rijtje.

Hoeveel geeft een bedrijf uit aan een koffiemachine?

Dat hangt volledig af van de grootte van de onderneming. Kleinere bedrijven spenderen immers gemiddeld tussen 50 en 300 euro. Hiervoor kunnen ze een semi-automatische machine voor ongeveer vijftien personen. Bij grotere ketens, die meer dan 30 werknemers hebben, kan het bedrag al snel oplopen tot boven 1.000 euro. Hoeveel een bedrijf spendeert aan een koffie-installatie, hangt af van de vraag naar koffie.

Hoe kunt u een koffiemachine aanschaffen?

U hebt drie mogelijkheden om een professionele koffiemachine in uw bedrijf te plaatsen.

  • In een eerste instantie kan je een koffiemachine kopen. Daarvoor kan je terecht bij de vele leveranciers.
  • Maar bedrijven bieden de kans om een koffiemachine te huren. Voor een maandelijks bedrag kan een machine op jouw werkplek gezet worden. Kleinere automaten zijn te huur vanaf gemiddeld 40 euro per maand, inclusief onderhoudscontract.
  • Tot slot kan je gratis een koffiemachine op het bedrijf zetten, maar de opbrengsten gaan integraal naar de leverancier van het koffiemachine.

Kies een koffiemachine prijs op uw maat

Hou rekening met een budget en maak daarna een goede keuze. De prijsklasse van jouw koffiemachine hangt af van jouw smaak en wensen. Een deftige koffiemachine kan een groot budget in beslag nemen, maar heeft tevens heel wat voordelen. Je geeft werknemers een boost. Wacht dus niet langer om een keuze te maken voor hét ideale koffieapparaat.

Vergelijk de prijzen van koffiemachines

Dat het nu om een beurs of een personeelsfeestje gaat, een kopje koffie is altijd meer dan welkom. Je hoeft daarom niet te investeren in een koffieautomaat, maar kunt gewoon beslissen om deze te huren. Ontdek de mogelijkheden

Verder lezen

Eén van de meest gestelde vragen door bedrijven bij de aankoop van een koffiemachine: zou ik nu een machine huren of kopen? Beide opties hebben een aantal mogelijkheden. Je doet er goed aan verschillende leveranciers te contacteren en prijzen van automaten te vergelijken. We sommen hier alvast de grootste verschillen tussen aankopen en huren op….

Verder lezen

Veel bedrijven opteren nog steeds voor enkele senseo machines per kantoorruimte. Toch is het voordeliger om één of twee grote koffiemachines in je bedrijf te plaatsen. De koffieprijs is het afgelopen jaar onnoemelijk de hoogte in gegaan en blijft stijgen! Voor bepaalde koffiesoorten betaal je reeds 80% meer! De dagelijkse gewoonte van vele werknemers kan…

Verder lezen