Huur een koffieautomaat en bespaar tot duizenden euro’s!

Koffieautomaat huren

Nederlanders mogen dan wel de grootste koffiedrinkers ter wereld zijn, wij Belgen kunnen er ook wat van. Vooral op het werk laven we ons vaak aan koffie. Maar die koffie kost handenvol geld. Met een koffieautomaat kunt u als bedrijfsleider jaarlijks tot zo’n 4.000 euro besparen.

Een heerlijk kopje troost kan deugd doen. Maar hopelijk verslikt u zich niet als u leest hoeveel dat bakje u eigenlijk elke maand te véél kost.

Toegegeven, het is moeilijk in te schatten wat nu het goedkoopst is: een koffieapparaat met pads of een echte koffieautomaat. Wij deden de test en kwamen tot verrassende bevindingen.

Pads vs. koffieautomaat huren

Voor een koffiemachine met pads, zoals Senseo of Dolce Gusto, betaalt u tussen de 45 en de 65 euro. Een kleine kost, aangezien de machine vaak gebruikt wordt. Maar het zijn de pads die de prijs van dat heerlijke kopje warmte opdrijven.

Stel, u hebt een klein bedrijf met pakweg 12 werknemers. Drinkt iedere werknemer elke dag gemiddeld 3 pads en in elk pak zitten 36 pads, dan betaalt u elke dag 1 pak of zo’n 3 euro aan koffie. Met gemiddeld 20 werkdagen in een maand komt dat neer op 60 euro per maand.

Ter vergelijking: als u een kleine koffieautomaat huurt, kost u dat nauwelijks 40 euro per maand, inclusief onderhoudscontract. Met een koffieautomaat hoeft u zelfs geen moeite meer te doen om de koffievoorraad aan te vullen. Uw leverancier doet dat voor u.

Koffieautomaat voor grotere firma’s

Maar hoe zit het dan bij grotere ondernemingen? Telt uw firma bijvoorbeeld 80 werknemers, dan kosten koffiemachines met pads u elke maand al gauw 420 euro. Iedere dag drinken uw werknemers namelijk 7 pakken op van 36 pads, in totaal dus 140 pakken per maand.

420 euro per maand, dat is veel meer dan de 100 euro die de huur van een grote koffieautomaat u maandelijks zou kosten. Met padmachines betaalt u elke maand maar liefst 320 euro te veel. Op jaarbasis betekent dat een kleine 4.000 euro.

Koffieautomaat installeren = geld besparen

Dat het nu om een beurs of een personeelsfeestje gaat, een kopje koffie is altijd meer dan welkom. Je hoeft daarom niet te investeren in een koffieautomaat, maar kunt gewoon beslissen om deze te huren. Ontdek de mogelijkheden

Verder lezen

Eén van de meest gestelde vragen door bedrijven bij de aankoop van een koffiemachine: zou ik nu een machine huren of kopen? Beide opties hebben een aantal mogelijkheden. Je doet er goed aan verschillende leveranciers te contacteren en prijzen van automaten te vergelijken. We sommen hier alvast de grootste verschillen tussen aankopen en huren op….

Verder lezen

Veel bedrijven opteren nog steeds voor enkele senseo machines per kantoorruimte. Toch is het voordeliger om één of twee grote koffiemachines in je bedrijf te plaatsen. De koffieprijs is het afgelopen jaar onnoemelijk de hoogte in gegaan en blijft stijgen! Voor bepaalde koffiesoorten betaal je reeds 80% meer! De dagelijkse gewoonte van vele werknemers kan…

Verder lezen