Huur een koffieautomaat en bespaar tot duizenden euro’s!

Koffieautomaat huren

Nederlanders mogen dan wel de grootste koffiedrinkers ter wereld zijn, wij Belgen kunnen er ook wat van. Vooral op het werk laven we ons vaak aan koffie. Maar die koffie kost handenvol geld. Met een koffieautomaat kunt u als bedrijfsleider jaarlijks tot zo’n 4.000 euro besparen.

Een heerlijk kopje troost kan deugd doen. Maar hopelijk verslikt u zich niet als u leest hoeveel dat bakje u eigenlijk elke maand te véél kost.

Toegegeven, het is moeilijk in te schatten wat nu het goedkoopst is: een koffieapparaat met pads of een echte koffieautomaat. Wij deden de test en kwamen tot verrassende bevindingen.

Pads vs. koffieautomaat huren

Voor een koffiemachine met pads, zoals Senseo of Dolce Gusto, betaalt u tussen de 45 en de 65 euro. Een kleine kost, aangezien de machine vaak gebruikt wordt. Maar het zijn de pads die de prijs van dat heerlijke kopje warmte opdrijven.

Stel, u hebt een klein bedrijf met pakweg 12 werknemers. Drinkt iedere werknemer elke dag gemiddeld 3 pads en in elk pak zitten 36 pads, dan betaalt u elke dag 1 pak of zo’n 3 euro aan koffie. Met gemiddeld 20 werkdagen in een maand komt dat neer op 60 euro per maand.

Ter vergelijking: als u een kleine koffieautomaat huurt, kost u dat nauwelijks 40 euro per maand, inclusief onderhoudscontract. Met een koffieautomaat hoeft u zelfs geen moeite meer te doen om de koffievoorraad aan te vullen. Uw leverancier doet dat voor u.

Koffieautomaat voor grotere firma’s

Maar hoe zit het dan bij grotere ondernemingen? Telt uw firma bijvoorbeeld 80 werknemers, dan kosten koffiemachines met pads u elke maand al gauw 420 euro. Iedere dag drinken uw werknemers namelijk 7 pakken op van 36 pads, in totaal dus 140 pakken per maand.

420 euro per maand, dat is veel meer dan de 100 euro die de huur van een grote koffieautomaat u maandelijks zou kosten. Met padmachines betaalt u elke maand maar liefst 320 euro te veel. Op jaarbasis betekent dat een kleine 4.000 euro.