Een koffiemachine die te veel lood bevat, het is een dagelijks fenomeen. Alsnog is dit niet het gevolg door te weinig onderhoud van de machine, maar een gevolg van stilstand water dat zich in de machine bevind. Maar hoe vermijd je de te hoge aanwezigheid lood? Lees hier een aantal nuttige tips om gezonder koffie te drinken:

  • Schaf een koffiemachine aan waarvan het waterreservoir niet groter is dan nodig.
  • Zorg er voor dat de verantwoordelijke voor het onderhoud het water op regelmatige basis ververst, ook al is het reservoir niet volledig leeg.
  • Na een weekend laat je voor gebruik best eerst één kopje lopen, deze bevat namelijk het meeste lood.
  • Machines met gevriesdroogde koffie of vloeibare koffie hebben minder risico op een te hoog loodgehalte.
  • Je kan machines testen vooraleer je er een aanschaft. Na het testen kan je met jouw bedrijf bijvoorbeeld evalueren of het reservoir niet te groot is of voldoende en of de koffie naar wens is.
  • Versgemalen koffie is natuurlijk het lekkerste, maar bevat de meeste kans op te hoge loodaanwezigheid. Bij de aanschaf van een machine die werkt met versgemalen bonen, houd je dus best het water extra goed in de gaten.
  • Er bestaan verschillende mogelijkheden voor de watertoevoer. Er is natuurlijk minder kans op te hoge loodconcentratie wanneer je een watertoevoer kiest die het water rechtstreeks van de kraan tapt en dus niet met een waterreservoir werkt. Ook is dit zeer gebruiksvriendelijk, je hoeft het reservoir niet steeds aan te vullen/ te verversen.

Goede IT’ers aantrekken is geen gemakkelijke opgave. Zij hebben de jobs maar voor het uitkiezen. Een hoogwaardige koffieautomaat hebben in uw bedrijf kan helpen om de IT’er die u zoekt, over de streep te trekken.

Verder lezen

Koffie neemt de vermoeidheid weg, bevordert de alertheid en creëert zelfs écht een geluksgevoel. Een koffieautomaat op kantoor is bijgevolg zeker nuttig. Maar hoe komt dat nu exact? Welke uitwerking heeft koffie op het menselijk lichaam?

Verder lezen

Blijkt uit een nieuwe facebookhype “uitgestelde koffie”, dat velen toch bereid zijn om mensen die het niet breed hebben te helpen. Het principe van “uitgestelde koffie” is eenvoudig. Op café of restaurant bestel en betaal je drie koffies: één voor jezelf en twee “uitgestelde”. Deze koffies zijn dan voor mensen die het niet breed hebben…

Verder lezen

Uit een studie van de Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) blijkt dat ruim 85% van de gesprekken aan de koffieautomaat over het werk gaan. “Een gesprek met een kopje koffie erbij kan dus ook heel efficiënt zijn.” Zo’n koffiebabbel blijkt vaak zelfs efficiënter dan een vergadering. Op een kortere tijd worden vaak betere…

Verder lezen