Koffieautomaat op de werkvloer maakt instant gelukkig

Koffie neemt de vermoeidheid weg, bevordert de alertheid en creëert zelfs écht een geluksgevoel. Een koffieautomaat op kantoor is bijgevolg zeker nuttig. Maar hoe komt dat nu exact? Welke uitwerking heeft koffie op het menselijk lichaam?

U kent het wel: het groeiende vermoeidheidsgevoel tijdens een drukke werkdag. Dat gevoel is te wijten aan adenosine, een stof die je hersenen produceren tijdens de dag. Met een bekertje uit de koffieautomaat kunt u het effect ervan tegengaan. Cafeïne hecht zich namelijk aan de adenosine en neutraliseert ze.

Daarnaast zorgt koffie ervoor dat het lichaam meer adrenaline aanmaakt. Adrenaline wordt ook wel eens het vecht-of-vluchthormoon genoemd, omdat ze vrijkomt in bedreigende situaties. Het hart slaat sneller en de luchtwegen verwijden zich, waardoor u meer zuurstof binnenkrijgt en alerter reageert. Ook tijdens drukke momenten op het werk kan zo’n adrenalineboost uiteraard van pas komen. Een bezoekje aan de koffieautomaat is dan geen overbodige luxe.

Instantportie geluk

Niet alleen laat een koffieautomaat op kantoor u en uw werknemers sneller werken, koffie heeft ook een invloed op het humeur. Koffie stimuleert de aanmaak van het gelukshormoon dopamine. Een kopje troost maakt dus écht instant gelukkig.

Gezond of niet?

Vaak wordt gezegd dat vier koppen koffie per dag drinken al ongezond is. Dat klopt niet. Té veel koffie drinken is fysiek onmogelijk. Bij een te hoge dosis cafeïne zou uw lichaam bijzonder hevig beginnen te protesteren. Braakneigingen, hallucinaties, achtervolgingswaan… Het zijn maar enkele van de effecten die u zou voelen. Maar voor het zover komt, moet u al meer dan 50 keer langs de koffieautomaat gepasseerd zijn.

Op zoek naar instant geluk uit de koffieautomaat?

Ontvang binnen 48 uur gratis offertes van koffieautomaat leveranciers.

Goede IT’ers aantrekken is geen gemakkelijke opgave. Zij hebben de jobs maar voor het uitkiezen. Een hoogwaardige koffieautomaat hebben in uw bedrijf kan helpen om de IT’er die u zoekt, over de streep te trekken.

Verder lezen

Blijkt uit een nieuwe facebookhype “uitgestelde koffie”, dat velen toch bereid zijn om mensen die het niet breed hebben te helpen. Het principe van “uitgestelde koffie” is eenvoudig. Op café of restaurant bestel en betaal je drie koffies: één voor jezelf en twee “uitgestelde”. Deze koffies zijn dan voor mensen die het niet breed hebben…

Verder lezen

Uit een studie van de Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) blijkt dat ruim 85% van de gesprekken aan de koffieautomaat over het werk gaan. “Een gesprek met een kopje koffie erbij kan dus ook heel efficiënt zijn.” Zo’n koffiebabbel blijkt vaak zelfs efficiënter dan een vergadering. Op een kortere tijd worden vaak betere…

Verder lezen

Goed nieuws voor de vrouwelijke koffiedrinkers, wie vier kopjes koffie per dag drinkt heeft een lager risico op baarmoederkanker. Laat uw personeel dus genieten van een kopje koffie, vergelijk hier verschillende leveranciers.

Verder lezen