Goede IT’ers aantrekken is geen gemakkelijke opgave. Zij hebben de jobs maar voor het uitkiezen. Een hoogwaardige koffieautomaat hebben in uw bedrijf kan helpen om de IT’er die u zoekt, over de streep te trekken.

CodeJobs.io, een website over de jobmarkt in de technologiesector, voerde een onderzoek uit naar de relatie tussen de koffiekwaliteit bij bedrijven en de mate waarin die firma erin slaagt om software engineers aan te trekken. Daaruit blijkt dat organisaties die de aanwezigheid van een goede koffieautomaat expliciet in hun arbeidsvoorwaarden opnemen, worden gezien als aangenamere bedrijven om voor te werken.

Een koffieautomaat vormt immers het middelpunt van het sociale gebeuren op het werk. Het is dé plek om een praatje te maken met collega’s en ideeën uit te wisselen. Een koffieautomaat reduceert zo ook de stress bij uw werknemers.

Koffie bij sollicitaties
Een hoogwaardige koffieautomaat kan ook helpen bij de rekruteringsgesprekken zelf. Serveer je een IT’er slechte koffie bij het sollicitatiegesprek, dan is de kans groot dat hij het niet ziet zitten om in uw bedrijf aan de slag te gaan.

Een koffieautomaat op kantoor geeft uw werknemers dus niet alleen een morele boost, maar helpt ook om mensen binnen te halen met de juiste know-how.

Wil u een koffie automaat huren of kopen?

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan van leveranciers.

Koffie neemt de vermoeidheid weg, bevordert de alertheid en creëert zelfs écht een geluksgevoel. Een koffieautomaat op kantoor is bijgevolg zeker nuttig. Maar hoe komt dat nu exact? Welke uitwerking heeft koffie op het menselijk lichaam?

Verder lezen

Blijkt uit een nieuwe facebookhype “uitgestelde koffie”, dat velen toch bereid zijn om mensen die het niet breed hebben te helpen. Het principe van “uitgestelde koffie” is eenvoudig. Op café of restaurant bestel en betaal je drie koffies: één voor jezelf en twee “uitgestelde”. Deze koffies zijn dan voor mensen die het niet breed hebben…

Verder lezen

Uit een studie van de Nederlandse organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO) blijkt dat ruim 85% van de gesprekken aan de koffieautomaat over het werk gaan. “Een gesprek met een kopje koffie erbij kan dus ook heel efficiënt zijn.” Zo’n koffiebabbel blijkt vaak zelfs efficiënter dan een vergadering. Op een kortere tijd worden vaak betere…

Verder lezen

Goed nieuws voor de vrouwelijke koffiedrinkers, wie vier kopjes koffie per dag drinkt heeft een lager risico op baarmoederkanker. Laat uw personeel dus genieten van een kopje koffie, vergelijk hier verschillende leveranciers.

Verder lezen