Tips

IT’ers aannemen? Zorg voor een goede koffieautomaat

Belgische koffiemarkt

Goede IT’ers aantrekken is geen gemakkelijke opgave. Zij hebben de jobs maar voor het uitkiezen. Een hoogwaardige koffieautomaat hebben in uw bedrijf kan helpen om de IT’er die u zoekt, over de streep te trekken.

CodeJobs.io, een website over de jobmarkt in de technologiesector, voerde een onderzoek uit naar de relatie tussen de koffiekwaliteit bij bedrijven en de mate waarin die firma erin slaagt om software engineers aan te trekken. Daaruit blijkt dat organisaties die de aanwezigheid van een goede koffieautomaat expliciet in hun arbeidsvoorwaarden opnemen, worden gezien als aangenamere bedrijven om voor te werken.

Een koffieautomaat vormt immers het middelpunt van het sociale gebeuren op het werk. Het is dé plek om een praatje te maken met collega’s en ideeën uit te wisselen. Een koffieautomaat reduceert zo ook de stress bij uw werknemers.

Koffie bij sollicitaties
Een hoogwaardige koffieautomaat kan ook helpen bij de rekruteringsgesprekken zelf. Serveer je een IT’er slechte koffie bij het sollicitatiegesprek, dan is de kans groot dat hij het niet ziet zitten om in uw bedrijf aan de slag te gaan.

Een koffieautomaat op kantoor geeft uw werknemers dus niet alleen een morele boost, maar helpt ook om mensen binnen te halen met de juiste know-how.

Wil u een koffie automaat huren of kopen?

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan van leveranciers.

Geplaatst in:


Tags: